top of page

Genç Öğrencileri Güçlendirmek: Evde İngilizce Öğretiminde Etkili Stratejiler

Güncelleme tarihi: 23 Oca

Çocuklarına dil öğretmek isteyen ebeveynlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hatta çocuklarının bu evrensel dili ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi olacağına inanıyorlar.

Çocukların başarısında en önemli faktör, yaşları ne olursa olsun ebeveynlerinin şevki ve teşvikidir. Sonuç olarak çocuklarının bu alanda ilerlemesine yardımcı olmak için ne yapabilirler?

Evde çocuklara İngilizce öğretmek birçok ebeveyn için zorlayıcı olabilir ancak bu yazı ve benzeri makalelerle bunu sizin için kolaylaştıracağız. Evde İngilizce Öğretmenin en iyi yönteminin ipuçlarını ve püf noktalarını öğrenmek için bizimle kalın ve bizi arkadaşlarınızla tanıştırın.

Evde İngilizce Öğretmenin 12 Etkili Yolu

·         İngilizce ile oynayın:

Çocuklar çevrelerindeki her şeyi içgüdüsel olarak doğal ve yardımsız bir şekilde öğrenirler; aynı zamanda oyun, deneme yanılma yoluyla da öğrenirler. Bu yüzden tıpkı ana dilleri gibi İngilizceyi de oyunlarına dahil etmeye çalışın. Bunu yaparak evde İngilizce dil eğitimini çocuklar için daha etkili ve eğlenceli hale getirebilirsiniz.

·         Sanattan yardım isteyin:

Evde çocuklara İngilizce öğretirken sanatı da dahil ettiğinizden emin olun çünkü çocuklar renkli ve heyecan verici şeyler yaratmayı severler. Kuşkusuz sanattan yararlanırken renkler, şekiller gibi şeylerden söz etmek mümkündür. Evde İngilizce öğretmeye göre pek çok avantajı olduğundan yemek pişirme sanatını unutmayın. Evde yemek pişirirken beş duyunun tamamından bahsedebilirsiniz.

·         Aile üyelerinden İngilizceyi daha fazla kullanmalarını isteyin:

Çocuklara evde İngilizce öğretmenin en etkili yaklaşımı sizin ve diğer aile üyelerinin onlara katılmasıdır. Etkileşim, İngilizce öğrenmenin hayati bir koşuludur. Çocuklara İngilizce öğretmeyi düşünüyorsanız onlarla İngilizce film izleme, şarkı söyleme, oyun oynama vb. çeşitli aktiviteler yapmayı deneyin.


Teaching English at Home
Teaching English at Home

·         Hikayeleri kullanın:

Küçük çocuklar canlı resimlerle dolu renkli hikaye kitaplarından hoşlanırlar. Birlikte resimlere bakın ve kelimeleri İngilizce söyleyin. Daha sonra çocuğunuzdan, siz kelimeyi söyleyip işaret ettikten sonra kitaptaki resmi bulmasını isteyin. Onları kelimeleri hatırlamaya ve bunları kitapta size göstermeye teşvik edin.

·        Şarkılarla İngilizce öğretmek:

İngilizceyi şarkılarla ve eylemlerle öğretmek çocukların öğrenmesini önemli ölçüde geliştirebilir. Şarkıların ritmi, çocukları birlikte söyleyemeseler bile katılmaya motive eder ve onları İngilizceyle tanıştıkları coşkulu ve heyecan verici bir atmosfere sokar.

·         El işleri:

El işi etkinlikleri yapın, örneğin o gün şekilleri öğrenmişlerse, o şekilleri kullanarak birlikte el sanatları yapın.

·         Eylemlerin tanımlanması:

Evdeki görevlerle meşgul olduğunuzda, çocuklarınızdan bu etkinliklerin İngilizcede ne anlama geldiğini size söylemelerini isteyin.

·         Çizgi Filmler ve Filmler:

Her yıl dünyanın en iyi çizgi filmleri ve filmleri üretiliyor. Çocuklarınızın hangilerini beğendiğini görün ve bunları altyazısız olarak sağlayın. Çocukların İngilizce dersleri için animasyonlar çok faydalıdır.

·          İngilizce Dil Yazılımı:

Çocuklara yönelik bir İngilizce öğrenme uygulamasını kolayca indirebilir ve onların bundan keyif almasını sağlayabilirsiniz.

·         Öğretmen olarak çocuklar:

Çocuklarınızdan o gün öğrendiklerini size öğretmelerini isteyin.

·         Öğretmenle İletişim:

Her dönem çocuklarınızın güçlendirilmesine yardımcı olmak için güçlü ve zayıf yönlerini araştırın.

·        Çocuklara evde İngilizce öğretmek için Davranışsal Model Olun:

Çocuğunuza ders çalışmasını öğretmek yerine kendiniz çalışmaya başlayın, böylece bu sahneyi gördüklerinde ders çalışma konusunda heyecanlanırlar.

Son söz

Çocuklara Evde İngilizce Öğretiminde en etkili yaklaşımlardan biri, İngilizce'yi daha inandırıcı bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmak için çocuğun dahil olduğu somut nesneleri ve durumları etkili bir şekilde kullanabilmenizdir.

Örneğin çocuğunuz hazırlanıyorsa veya siz giyinmekle meşgulseniz, kıyafetler hakkında İngilizce konuşun. Evi temizlemek ve eşyaları düzenlemekle meşgul olduğunuzda, oyuncaklar ve ev mobilyalarıyla ilgili kelimeleri birlikte gözden geçirin.

Yemek pişirirken yemek pişirmeyle ilgili kelimeleri birlikte gözden geçirin, birlikte alışverişe çıktığınızda alışveriş listenizdeki öğeleri İngilizce söyleyin ve birbirinizin raflarda bulmasına yardımcı olun. (Çocuğun yaşına göre kelime veya resim kullanabilirsiniz.) Daha sonra satın alınanları doğru yere koymak istediğinizde kelimeleri gözden geçirin.

Comments


bottom of page